A zeller intenzív íze miatt elég megosztó zöldség. Ebben a krémlevesben viszont az intenzitását finoman lágyítja a körte és a mandulatejszín kellemes íze. Gyorsan el is készül, az eredmény egy nagyon finom krémleves lesz!
Mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
1 közepes zeller (kb 250 gramm) 2 db körte 1 nagyobb burgonya fél póréhagyma 2 dl mandulatejszín 2 evőkanál olívaolaj 3/4 liter zöldségalaplé só, bors, szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
A zöldségeket mossuk, majd tisztítsuk meg. Egy nagy lyukú reszelőn reszeljük le a zellert, a megtisztított és magjaitól megfosztott körtét és a burgonyát. A póréhagymát karikázzuk fel, majd az olívaolajon fonnyasszuk meg. Adjuk hozzá a lereszelt zeller-burgonya-körte keveréket, majd öntsük fel a zöldségalaplével és főzzük puhára.
Turmixoljuk össze, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjunk hozzá őrölt szerecsendiót, majd öntsük hozzá a mandulatejszínt és forraljuk fel! Egy szitán passzírozzuk át, és ha nagyon sűrűnek találjuk, nyugodtan tegyünk még hozzá vizet vagy alaplevet!
Glutén-, tej-, tojásmentes reszelt sajttal (pl violife) megszórva kínáljuk! – Ha nem kapunk megfelelő sajtot, el is hagyható!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: