Chez Sandra

Edd magad gazdaggá! – avagy malacsült gránátalmás lencsesalátával (MINDENMENTES, LOW CARB)

Malac és lencse. A két talán leggyakoribb újévi ételnek számít. Bár sokan azt vallják, hogy Ők ugyan nem babonásak. Mégis ilyenkor szélsebesen kanalazzák/villázzák be a szerencsehozó ételeket.
Újévkor úgy tartja a babona, hogy szárnyast nem szabad enni, mert elkaparja a szerencsét. A hal sem megfelelő étel ilyenkor, mert elúszhat a szerencsénk. De ha mégis ez kerülne az asztalra, azt mindenképpen hátulról kell elkezdeni enni.
Ami szerencseileg biztosan a legjobb, az a SERTÉS. Ez ugyanis befelé túrja a szerencsét.
A lencse pedig a pénzt szimbolizálja. Vagyis azt mondják, minél több lencsét eszünk, annál gazdagabbak leszünk.
 
A kettő ötvözése:
ÚJÉVI MALACSÜLT
Low carb, és mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt- cukor-, tej- tojásmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK

LENCSESALÁTÁHOZ
40 deka lencse
1 fej lila hagyma
só,
1 tk citromos bors

1 babérlevél
1 gránátalma
1 bio narancs
1 kisebb csokor koriander

MALACSÜLTHÖZ
60 deka rôti de porc (malac hús)
2 kisebb rozmaring ág

1 kk citromos bors
1 babérlevél
ELŐKÉSZÍTÉS
A lencsesalátához a lencsét felhasználás előtt áztassuk be vízbe akár egy éjszakára is.
ELKÉSZÍTÉS
 
A húst rakjuk egy cocotte-ba, szórjuk meg a citromos borssal, csavarjunk rá 2-3 tekerésnyi sót, majd tegyük mellé a babérlevelet és a rozmaringágakat. Lefedve 170-180 C fokra előmelegített sütőben kb 60 perc alatt süssük készre.
A lencsesalátához a lencsét sós vízben egy babérlevéllel együtt főzzük puhára, szűrjük le és hideg folyó víz alatt hűtsük le.
Tegyük egy tálba, sózzuk meg, adjuk hozzá a citromos borsot, reszeljük rá a narancs héját, majd facsarjuk rá a levét is. Keverjük hozzá a vékony karikákra vágott lila hagymát, és a gránátalma magjait. Alaposan keverjük össze, majd szórjuk meg az apróra vágott korianderrel.
Tálalásig érdemes kicsit hagyni összeérni, de akár azonnal is fogyasztható.
MEGJEGYZÉS
 
Ha nincs időnk/kedvünk előáztatni a lencsét, a legnagyobb hőfokon főzzük elő 15 percig, szűrjük le és új, hideg vízbe tegyük fel ismét főni és kb 40-50 perc alatt főzzük készre.
Érdemes a lila hagymát nem túl apróra vágni, hogy aki nem szereti vagy nem bírja könnyebben ki tudja szedni belőle.
Azokban az ételekben amelyekben a citrusok héját is belereszeljük mindenképpen érdemes bio gyümölcsöket vásárolni, mert ezek külseje sincs vegyszerrel kezelve. A bolti gyümölcsöket sokszor még éretlenül szedik le, és utóérlelő vegyszerekkel permetezik, ezért rosszabb minősége a héja.
Kívánok Mindenkinek nagyon boldog, sikeres és szerencsében gazdag új évet!

 

cs_fb

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!