MINDENMENTES céklafasírt (LOW CARB, MINDENMENTES)

A minap véletlenül kimaradt egy cékla a mindenmentes fűszeres  sült cékláknak szánt adagból (tudtam, hogy van még egy, de nem találtam meg. Persze mire elkészült az adag már meg is lett a hiányzó… Murphy…) Így valami gyors megoldás kellett a felhasználásra, így gyorsan lereszeltem, összekevertem egy kevés lenmagpehellyel és liszttel, és egy kisebb – 5 centi átmérőjű – szilikon muffinforma mélyedéseibe kanalazva 20 perc alatt összesütöttem.

Zöld fűszeres növényi joghurt készült hozzá szószként

LOW CARB, MINDENMENTES, vagyis a glutén-, tej-, tojás-, hozzáadott cukormentes diétákban fogyasztható!

HOZZÁVALÓK

170 gramm reszelt cékla

1 ek lenmagpehely + 3 ek forró víz

2 ek lenmagliszt

40 ml langyos víz

só, frissen őrölt tarka bors

1 gerezd fokhagyma

1 késhegnyi őrölt szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.

A lenmagpelyhet egy tálba keverjük el 3 evőkanálnyi forró vízzel.

A céklát hámozzuk meg, majd kis lyukú reszelőn reszeljük bele az elkevert lenmagpehelyhez. Adjuk hozzá a lenmaglisztet, és a vizet. Keverjük össze, majd ízesítsük a fűszerekkel.

Kanalazzuk a masszát egy kisebb muffin forma mélyedéseibe, és az előmelegített sütőben süssük készre kb 20 perc alatt.



Facebookon is ott vagyok:
Címkék: , , ,
Tovább a blogra »