A minap véletlenül kimaradt egy cékla a mindenmentes fűszeres sült cékláknak szánt adagból (tudtam, hogy van még egy, de nem találtam meg. Persze mire elkészült az adag már meg is lett a hiányzó… Murphy…) Így valami gyors megoldás kellett a felhasználásra, így gyorsan lereszeltem, összekevertem egy kevés lenmagpehellyel és liszttel, és egy kisebb – 5 centi átmérőjű – szilikon muffinforma mélyedéseibe kanalazva 20 perc alatt összesütöttem.
Zöld fűszeres növényi joghurt készült hozzá szószként
LOW CARB, MINDENMENTES, vagyis a glutén-, tej-, tojás-, hozzáadott cukormentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
170 gramm reszelt cékla
1 ek lenmagpehely + 3 ek forró víz
2 ek lenmagliszt
40 ml langyos víz
só, frissen őrölt tarka bors
1 gerezd fokhagyma
1 késhegnyi őrölt szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
A lenmagpelyhet egy tálba keverjük el 3 evőkanálnyi forró vízzel.
A céklát hámozzuk meg, majd kis lyukú reszelőn reszeljük bele az elkevert lenmagpehelyhez. Adjuk hozzá a lenmaglisztet, és a vizet. Keverjük össze, majd ízesítsük a fűszerekkel.
Kanalazzuk a masszát egy kisebb muffin forma mélyedéseibe, és az előmelegített sütőben süssük készre kb 20 perc alatt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: