A már elkezdett DIY készítsd otthon a bolti pürét sorozatunkat folytatván, ma egy nagyon finom paszternákpürét hoztam. Mivel itt kint sajnos nehezen jutok fehérrépához (néhanapján nem kizárt, hogy belebotlok) ezért marad a szerencsére könnyen elérhető paszternák. Szeretem levesbe is, sütve is, de ilyen püré formában is.
Ha a megszokott burgonyapürén kívül egy újabb pürét is kipróbálnátok, ezt mindenképpen kóstoljátok meg! Készíthető vajjal és tejszínnel is, de úgy már nem a tartozik a mindenmentes kategóriába!
Low carb, mindenmentes vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!
Előző bejegyzéseket itt találjátok:
DIY – Bolti zeller-csicsókapüré otthon (LOW CARB, MINDENMENTES)DIY – Bolti sárgarépapüré otthon (LOW CARB, MINDENMENTES)
HOZZÁVALÓK
4 db közepes paszternák
50 gramm kókuszzsír
4 ek növényi tejszín
1 kk só
1 késhegynyi fehér bors
1 késhegyni őrölt szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
A paszternákot tisztítsuk meg, majd sós vízben főzzük meg. Szűrjük le, majd botmixerrel pürésítsük. Keverjük hozzá a tejszínt és a kókuszzsírt, majd ízesítsük sóval, fehér borssal és az őrölt szerecsendióval.