DIY – Bolti paszternákpüré otthon (LOW CARB, MINDENMENTES)

A már elkezdett DIY készítsd otthon a bolti pürét sorozatunkat folytatván, ma egy nagyon finom paszternákpürét hoztam. Mivel itt kint sajnos nehezen jutok fehérrépához (néhanapján nem kizárt, hogy belebotlok) ezért marad a szerencsére könnyen elérhető paszternák. Szeretem levesbe is, sütve is, de ilyen püré formában is.

Ha a  megszokott burgonyapürén kívül egy újabb pürét is kipróbálnátok, ezt mindenképpen kóstoljátok meg! Készíthető vajjal és tejszínnel is, de úgy már nem a tartozik a mindenmentes kategóriába!

Low carb, mindenmentes vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!

Előző bejegyzéseket itt találjátok:

DIY – Bolti zeller-csicsókapüré otthon (LOW CARB, MINDENMENTES)

DIY – Bolti sárgarépapüré otthon (LOW CARB, MINDENMENTES)

HOZZÁVALÓK

4 db közepes paszternák

50 gramm kókuszzsír

4 ek növényi tejszín

1 kk só

1 késhegynyi fehér bors

1 késhegyni őrölt szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS

A paszternákot tisztítsuk meg, majd sós vízben főzzük meg. Szűrjük le, majd botmixerrel pürésítsük. Keverjük hozzá a tejszínt és a kókuszzsírt, majd ízesítsük sóval, fehér borssal és az őrölt szerecsendióval.



Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »