Chez Sandra

Remek köret: glutén-, liszt-, fehér cukormentes hercegnő burgonya

Mostanság került először asztalra ez a hercegnő burgonya névre hallgató finom köret. Szinte mindenhez passzol amihez a burgonyapürés is. Nálunk bœuf bourguignonhoz készült, és nyugodtan kijelenthetem, hogy remekül passzolt hozzá. És külön imádás van mióta lánykám megtudta, hogy hercegnő burgonya a neve… 😉

A glutén-, liszt-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!

allo_hercegnoburg

HOZZÁVALÓK

500 gramm burgonya 2 tojás sárgája 1 tk só 1/2 kk fehér bors 1/2 kk szerecsendió 60 gramm vaj  

ELKÉSZÍTÉS

A burgonyát pucoljuk meg, kockázzuk fel, majd sós vízben főzzük puhára. A sütőt melegítsük elő 200°C-ra. A megfőtt burgonyáról, öntsük le a vizet, majd nyomóval törjük át. Adjuk hozzá a vajat, és ízesítsük a sóval, borssal és a szerecsendióval. Hagyjuk langyosra hűlni, majd dolgozzuk bele a tojások sárgáit. Alaposan keverjük össze, majd tegyük egy habzsákba, és nyomjunk halmokat a sütőpapírral bélelt tepsibe. Az előmelegített sütőben kb fél óra alatt süssük készre (akkor jó ha kívül ropogós, belül puha!)

 

fekvo_hercegnoburg

 

 
 
cs_fb

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!