Nagy céklaimádóként már többféle formában felkerült a blogba céklás fogás. Most egy finom vacsoraként akár magában, akár sült húsok mellé köretnek is kitűnő fűszeres sült céklaként hoztam.
Mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
4 db kisebb cékla
kakukkfű, frissen őrölt tarka bors,
1/2 kk citromfű (elhagyható!)
nagyszemű só
1 kisebb lime leve v. fél citrom leve
3 evőkanál olívaolaj
1 tk levendulaméz
ELKÉSZÍTÉS
A lime levét keverjük el a mézzel és az olívaolajjal. A céklákat alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe. Tegyük egy kisebb tepsibe, majd locsoljuk meg a lime-méz-olívaolaj keverékével. Ízesítsük a többi fűszerrel, majd fedjük le alufóliával, és 200°C-os sütőben kb egy óra alatt süssük készre!