Mindenmentes fűszeres sült cékla – (glutén-, liszt-, tej-, tojás-, fehér cukormentes)

Nagy céklaimádóként már többféle formában felkerült a blogba céklás fogás. Most egy finom vacsoraként akár magában, akár sült húsok mellé köretnek is kitűnő fűszeres sült céklaként hoztam.

Mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!



HOZZÁVALÓK

4 db kisebb cékla

kakukkfű, frissen őrölt tarka bors,

1/2 kk citromfű (elhagyható!)

nagyszemű só

1 kisebb lime leve v. fél citrom leve

3 evőkanál olívaolaj

1 tk levendulaméz

ELKÉSZÍTÉS

A lime levét keverjük el a mézzel és az olívaolajjal. A céklákat alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe. Tegyük egy kisebb tepsibe, majd locsoljuk meg a lime-méz-olívaolaj keverékével. Ízesítsük a többi fűszerrel, majd fedjük le alufóliával, és 200°C-os sütőben kb egy óra alatt süssük készre!

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: ,
Tovább a blogra »