Mogyorós-mandulás harangok fél óra alatt (glutén-, liszt-, tej-, fehér cukormentes, low carb

Alig fél óra kell ezeknek a mogyorós-mandulás kis harangoknak az elkészítéséhez. Összegyúrjuk, és már süthető is!

A glutén-, liszt-, tej-, fehér cukormentes, low carb diétákban fogyasztható!

 HOZZÁVALÓK

1 tojásfehérje

25 gramm darált mandula

175 gramm darált mogyoró

100 gramm eritritol

1 tk utifűmaghéj

1 kk fahéj

1 ek citromlé

1 csipet só

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.

A tojásfehérjét verjük fel keményre egy csipet sóval és a citromlével. (Vegyünk ki 2 evőkanálnyit belőle, hogy a tetejét díszíthessük vele)

Az utifűmaghéjat keverjük el 3 evőkanálnyi vízben (zselésre), majd ezt is adjuk a fehérjehabhoz.

A darált mandulát és diót keverjük el az eritritollal és a fahéjjal, végül kanalanként adjuk a fehérjehabhoz!

Darált mandulával megszórt deszkán nyújtsuk ki kb 5 mm vastagra. Szaggassunk ki belőle harangokat, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tetejét díszítsük a kihagyott fehérjével, majd  az előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt süssük készre!

Rácson hagyjuk kihűlni!

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Tovább a blogra »