Alig fél óra kell ezeknek a mogyorós-mandulás kis harangoknak az elkészítéséhez. Összegyúrjuk, és már süthető is!
A glutén-, liszt-, tej-, fehér cukormentes, low carb diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
1 tojásfehérje
25 gramm darált mandula
175 gramm darált mogyoró
100 gramm eritritol
1 tk utifűmaghéj
1 kk fahéj
1 ek citromlé
1 csipet só
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
A tojásfehérjét verjük fel keményre egy csipet sóval és a citromlével. (Vegyünk ki 2 evőkanálnyit belőle, hogy a tetejét díszíthessük vele)
Az utifűmaghéjat keverjük el 3 evőkanálnyi vízben (zselésre), majd ezt is adjuk a fehérjehabhoz.
A darált mandulát és diót keverjük el az eritritollal és a fahéjjal, végül kanalanként adjuk a fehérjehabhoz!
Darált mandulával megszórt deszkán nyújtsuk ki kb 5 mm vastagra. Szaggassunk ki belőle harangokat, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tetejét díszítsük a kihagyott fehérjével, majd az előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt süssük készre!
Rácson hagyjuk kihűlni!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: