Chez Sandra

Édesburgonyás pite (Glutén-, liszt-, tej-, fehér cukormentes)

Akár ebédre, akár vacsorára remek választás lehet ez az egyszerű, “héj”  – tészta – nélküli édesburgonyás pite. Kezdők is nyugodtan kezdjenek neki, mert pofonegyszerű az elkészítése!

  A glutén-, liszt-, tejmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz! édesburgonyáspite_fekvo  

HOZZÁVALÓK

500 gramm édesburgonya 150 gramm sárgarépa 1 avokádó 2 gerezd fokhagyma 1 nagy csipet só 1 lime kezeletlen héjú lime leve és lereszelt héja 1/2 kk őrölt szerecsendió frissen őrölt tarka bors 2 tojás sárgája 3 ek gluténmentes kukoricakeményítő 2 ek kaporlevél 2-3 gomba + a tetejére  

ELKÉSZÍTÉS

  Az édesburgonyát (héjában) a sütőben süssük puhára.

A sütő maradjon 200°C-on.

Ha már puha pucoljuk meg, tegyük egy tálba és villával nyomkodjuk össze az avokádóval együtt. Daraboljuk fel a megtisztított gombákat, és a lereszelt sárgarépákkal együtt keverjük az édesburgonyás püréhez. Dolgozzuk össze a kukoricakeményítővel és a tojások sárgájával, reszeljük bele a fokhagymagerezdeket, majd ízesítsük a lime levével, a lereszelt héjával és a fűszerekkel.

Nyomkodjuk egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformába, tegyük ki a tetejét a gombaszeletekkel, és a 200°C-os sütőben süssük  kb 25 perc alatt készre!

 
 
cs_fb

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!