Akár ebédre, akár vacsorára remek választás lehet ez az egyszerű, “héj” – tészta – nélküli édesburgonyás pite. Kezdők is nyugodtan kezdjenek neki, mert pofonegyszerű az elkészítése!
A glutén-, liszt-, tejmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
500 gramm édesburgonya 150 gramm sárgarépa 1 avokádó 2 gerezd fokhagyma 1 nagy csipet só 1 lime kezeletlen héjú lime leve és lereszelt héja 1/2 kk őrölt szerecsendió frissen őrölt tarka bors 2 tojás sárgája 3 ek gluténmentes kukoricakeményítő 2 ek kaporlevél 2-3 gomba + a tetejére
ELKÉSZÍTÉS
Az édesburgonyát (héjában) a sütőben süssük puhára.
A sütő maradjon 200°C-on.
Ha már puha pucoljuk meg, tegyük egy tálba és villával nyomkodjuk össze az avokádóval együtt. Daraboljuk fel a megtisztított gombákat, és a lereszelt sárgarépákkal együtt keverjük az édesburgonyás püréhez. Dolgozzuk össze a kukoricakeményítővel és a tojások sárgájával, reszeljük bele a fokhagymagerezdeket, majd ízesítsük a lime levével, a lereszelt héjával és a fűszerekkel.
Nyomkodjuk egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformába, tegyük ki a tetejét a gombaszeletekkel, és a 200°C-os sütőben süssük kb 25 perc alatt készre!
Kommentek