Meringue (GLUTÉN-, LISZT-, TEJMENTES)

A karácsonyra való – gondolatbeli – készülődés jegyében ismét egy 10 perces kedvencünk készült. Ha már akadt itthon kimaradt tojásfehérje, gyorsan egy ilyen remek édességben végezte. Az elkészítése nagyon gyors (10 perc) viszont a szárításához szükség van 90 percre.

A glutén-, liszt-, tejmentes diétákban fogyasztható!

HOZZÁVALÓK

2 tojásfehérje (68 gramm)

50 gramm kristálycukor

50 gramm porcukor

2 ek limelé

1 tk kukoricakeményítő

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 110°C-ra.

A tojásfehérjét verjük kemény habbá. Ha már vághatóan kemény – ezt a robotgép legmagasabb fokozatán is több perc  mire elérjük-, adjuk hozzá folyamatos keverés mellett a kétféle cukrot, a limelét és a kukoricakeményítőt.

Tegyük egy habzsákba, és nyomjunk kis halmokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.

Az előmelegített sütőben süssük szárítsuk 90 percig.

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: , , , , , , , ,
Tovább a blogra »