Chez Sandra

Meringue (GLUTÉN-, LISZT-, TEJMENTES)

 

A karácsonyra való – gondolatbeli – készülődés jegyében ismét egy 10 perces kedvencünk készült. Ha már akadt itthon kimaradt tojásfehérje, gyorsan egy ilyen remek édességben végezte. Az elkészítése nagyon gyors (10 perc) viszont a szárításához szükség van 90 percre.

A glutén-, liszt-, tejmentes diétákban fogyasztható!

meringue_allo

HOZZÁVALÓK

2 tojásfehérje (68 gramm)
50 gramm kristálycukor
50 gramm porcukor
2 ek limelé
1 tk kukoricakeményítő

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 110°C-ra.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá. Ha már vághatóan kemény – ezt a robotgép legmagasabb fokozatán is több perc  mire elérjük-, adjuk hozzá folyamatos keverés mellett a kétféle cukrot, a limelét és a kukoricakeményítőt.
Tegyük egy habzsákba, és nyomjunk kis halmokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
Az előmelegített sütőben süssük szárítsuk 90 percig.

meringue_fekvo_3

cs_fb

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!