Chez Sandra

Glutén-, liszt-, tejmentes csokoládétorta kevesebb mint fél óra alatt

Eddig is csokoládétorta imádók voltunk, továbbra is maradunk azok. Mikor megérkezett az új sütő, nem is volt kérdés, hogy mi készüljön.

Egy 24 cm-es formában sütöttem, így egy nem túl magas tortát kaptam. Ha magasabbat szeretnétek süssétek 18 centiméteresbe!

Fél óra alatt kész van (beleértve a mosogatást is! 😉 )! A glutén-, liszt-, tej-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!

ALLO

HOZZÁVALÓK

4 egész tojás
125 gramm glutén- és tejmentes magas kakaótartalmú csokoládé
12,5 cl kókusztejszín
70 gramm darált mandula
150 gramm eritritol
1 tk vaníliaaroma

ELKÉSZÍTÉS

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. (légkeveréses funkción!)
A tojásokat verjük fel a robotgép legmagasabb fokozatán 4-5 perc alatt habossá az eritritollal. A csokoládét olvasszuk meg mikróban vagy gőzfürdő felett a tejszínnel együtt. Keverjük bele a tojásos masszába, adjuk hozzá a vaníliaaromát, és keverjük össze. Kanalanként keverjük hozzá a darált mandulát, majd öntsük a masszát egy 24 centiméter átmérőjű szilikon tortaformába.
Az előmelegített sütőben süssük készre 20 perc alatt! (Tűpróba!)
Langyosra hűtve nyírfaporcukorral és reszelt csokoládéval meghintve kínáljuk!

FEKVO

cs_fb

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!