Eddig is csokoládétorta imádók voltunk, továbbra is maradunk azok. Mikor megérkezett az új sütő, nem is volt kérdés, hogy mi készüljön.
Egy 24 cm-es formában sütöttem, így egy nem túl magas tortát kaptam. Ha magasabbat szeretnétek süssétek 18 centiméteresbe!
Fél óra alatt kész van (beleértve a mosogatást is! 😉 )! A glutén-, liszt-, tej-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
4 egész tojás
125 gramm glutén- és tejmentes magas kakaótartalmú csokoládé
12,5 cl kókusztejszín
70 gramm darált mandula
150 gramm eritritol
1 tk vaníliaaroma
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. (légkeveréses funkción!)
A tojásokat verjük fel a robotgép legmagasabb fokozatán 4-5 perc alatt habossá az eritritollal. A csokoládét olvasszuk meg mikróban vagy gőzfürdő felett a tejszínnel együtt. Keverjük bele a tojásos masszába, adjuk hozzá a vaníliaaromát, és keverjük össze. Kanalanként keverjük hozzá a darált mandulát, majd öntsük a masszát egy 24 centiméter átmérőjű szilikon tortaformába.
Az előmelegített sütőben süssük készre 20 perc alatt! (Tűpróba!)
Langyosra hűtve nyírfaporcukorral és reszelt csokoládéval meghintve kínáljuk!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: