Ismét (előzőt ide kattintva találjátok meg!) a nagy klasszikus, és gyerek kedvencet készítettünk el a gyerekekkel pár perc alatt (10 perc). Most azonban nem darált mandulából, hanem kókuszlisztből és kókuszreszelékből, és a nyáron eltett fehér cukormentes meggybefőttből is került bele. Nagyon finom, és gyors édesség!
Mindenmentes, azaz a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
100 gramm kókuszliszt
150 gramm kókuszreszelék
50 gramm kókuszzsír
2,5 ek cukrozatlan magas kakaótartalmú holland kakaópor
2 dl kókusztej
4 ek eritritol
2 ek koffeinmentes kv
3 ek meggybefőtt leve
1 kk vaníliaaroma
kb 25 meggyszem + kókusz a forgatáshoz
ELKÉSZÍTÉS
A kókuszzsírt olvasszuk meg mikróban vagy vízgőz felett. Adjuk hozzá a kávét és a nedves hozzávalókat. Keverjük hozzá az eritritolt, majd a többi száraz hozzávalót is. Nedves kézzel formázzunk belőle golyókat, majd – ha szeretnénk – nyomkodjunk a közepébe egy-egy meggyszemet -, végezetül forgassuk meg kókuszreszelékbe.
Akár azonnal fogyasztható, bár érdemes legalább egy órára hűtőszekrénybe tenni, így van ideje visszakeményedni a kókuszzsírnak.
kb 25 db golyó lesz belőle
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: