MINDENMENTES zöldborsós gombapörkölt – GLUTÉN-, LISZT-, TEJ-, TOJÁSMENTES

Pörkölt többször, többféleképpen szerepelt már a blogon, legyen szó hagyományos pörköltről, vagy gyors, egyszerű csirkepörköltről. Egy másfajta verziót itt is találtok.

Most egy húsmentes verzió készült csiperkegombával és zöldborsóval fél óra alatt!

A köretet nem tekintve a pörkölt mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!

Azért figyeljünk, hogy a kókuszzsír szagtalan és íztelen legyen, nehogy egy kis kókuszos íz is hozzáadódjon akaratunk kívül! 😉

HOZZÁVALÓK

500 gramm csiperkegomba

200 gramm zöldborsó

1 szál póréhagyma

2 ek kókuszzsír

1 csipet só

2 ek pirospaprika

késhegynyi frissen őrölt szerecsendió

pár csavarásnyi tarka bors

1 gerezd fokhagyma

1 babérlevél

1 evőkanál majoránna

ELKÉSZÍTÉS

A kókuszzsíron pároljuk üvegesre az apróra vágott póréhagymát. Húzzuk félre, majd hintsük meg a pirospaprikával. Alaposan keverjük el, tegyük vissza a lángra, majd – figyelve, hogy oda ne égjen a paprika! – öntsük fel egy kevés vízzel, és adjuk hozzá a megtisztított, feldarabolt és több vízben megmosott gombákat. Ízesítsük sóval, frissen őrölt szerecsendióval és pár csavarásnyi tarka borssal, és a babérlevéllel.

Fedő alatt pároljuk kb 15 percet, majd adjuk hozzá a mirelit zöldborsót, és a majoránnát. Pótoljuk az elfőtt folyadékot, majd ismét lefedve kb 10 perc alatt főzzük puhára.

Rizzsel/tésztával/nokedlivel/főtt krumplival tálaljuk!

Gluténmentes nokedlirecept ide kattintva elérhető >>

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: , , , , , , , ,
Tovább a blogra »