Chez Sandra

MINDENMENTES zöldborsós gombapörkölt – GLUTÉN-, LISZT-, TEJ-, TOJÁSMENTES

Pörkölt többször, többféleképpen szerepelt már a blogon, legyen szó hagyományos pörköltről, vagy gyors, egyszerű csirkepörköltről. Egy másfajta verziót itt is találtok.

Most egy húsmentes verzió készült csiperkegombával és zöldborsóval fél óra alatt!

A köretet nem tekintve a pörkölt mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!

Azért figyeljünk, hogy a kókuszzsír szagtalan és íztelen legyen, nehogy egy kis kókuszos íz is hozzáadódjon akaratunk kívül! 😉

 

ALLO_ZOLDBORSOSPORI

HOZZÁVALÓK

500 gramm csiperkegomba
200 gramm zöldborsó
1 szál póréhagyma
2 ek kókuszzsír
1 csipet só
2 ek pirospaprika
késhegynyi frissen őrölt szerecsendió
pár csavarásnyi tarka bors
1 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
1 evőkanál majoránna

 

ELKÉSZÍTÉS

A kókuszzsíron pároljuk üvegesre az apróra vágott póréhagymát. Húzzuk félre, majd hintsük meg a pirospaprikával. Alaposan keverjük el, tegyük vissza a lángra, majd – figyelve, hogy oda ne égjen a paprika! – öntsük fel egy kevés vízzel, és adjuk hozzá a megtisztított, feldarabolt és több vízben megmosott gombákat. Ízesítsük sóval, frissen őrölt szerecsendióval és pár csavarásnyi tarka borssal, és a babérlevéllel.
Fedő alatt pároljuk kb 15 percet, majd adjuk hozzá a mirelit zöldborsót, és a majoránnát. Pótoljuk az elfőtt folyadékot, majd ismét lefedve kb 10 perc alatt főzzük puhára.
Rizzsel/tésztával/nokedlivel/főtt krumplival tálaljuk!

Gluténmentes nokedlirecept ide kattintva elérhető >>

FEKVO_ZOLDBORSOSPORI

cs_fb

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!