Mennyei lisztmentes csokoládétorta (GLUTÉN-, LISZT-, TEJMENTES)

5 perc munkával előkészíthető (fél óra alatt megsüthető) mennyei csokoládétorta liszt és tej nélkül. Olyan jól sikerült, hogy két egymást követő hétvégén is elkészítettem, mindkét héten nagy sikere volt!

 A glutén-, liszt-, tejmentes diétákban fogyasztható!

HOZZÁVALÓK

125 gramm glutén- és tejmentes csokoládé

4 egész tojás

65 gramm darált mandula

150 gramm eritritol (v. 80 gramm cukor)

14 cl növényi tejszín

1 csipet só

1 vaníliarúd kikapargatott belseje

ELKÉSZÍTÉS

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses funkción).

A felkockázott csokoládét a tejszínnel együtt olvasszuk meg mikróban (v. gőzfürdő felett). Ezalatt az egész tojásokat az eritritollal (cukorral) verjük a robotgép turbó fokozatán 4-5 perc alatt kemény habbá. Csurgassuk hozzá a megolvasztott csokoládét, adjuk hozzá a sót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét és a darált mandulát.

Keverjük össze alaposan, öntsük egy 22 centiméteres kerek szilikon tortaformába, és az előmelegített sütőben süssük készre 30 perc alatt (tűpróba!)

Hagyjuk langyosra vagy hidegre hűlni a formában, majd akár magában akár fagylalt mellé kínáljuk!

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Tovább a blogra »