5 perc munkával előkészíthető (fél óra alatt megsüthető) mennyei csokoládétorta liszt és tej nélkül. Olyan jól sikerült, hogy két egymást követő hétvégén is elkészítettem, mindkét héten nagy sikere volt!
A glutén-, liszt-, tejmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
125 gramm glutén- és tejmentes csokoládé
4 egész tojás
65 gramm darált mandula
150 gramm eritritol (v. 80 gramm cukor)
14 cl növényi tejszín
1 csipet só
1 vaníliarúd kikapargatott belseje
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses funkción).
A felkockázott csokoládét a tejszínnel együtt olvasszuk meg mikróban (v. gőzfürdő felett). Ezalatt az egész tojásokat az eritritollal (cukorral) verjük a robotgép turbó fokozatán 4-5 perc alatt kemény habbá. Csurgassuk hozzá a megolvasztott csokoládét, adjuk hozzá a sót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét és a darált mandulát.
Keverjük össze alaposan, öntsük egy 22 centiméteres kerek szilikon tortaformába, és az előmelegített sütőben süssük készre 30 perc alatt (tűpróba!)
Hagyjuk langyosra vagy hidegre hűlni a formában, majd akár magában akár fagylalt mellé kínáljuk!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: