Töpörtyűs pogácsa I (TEJ-, TOJÁSMENTES)

Egy kis hűtőkisöpréssel összekötött pogácsasütést tartottunk a minap. Mindenképpen olyan kellett ami  tej-, és tojásmentes, és hogy ne kelljen boltba menni miatta. Így a nemrég sütött portói fűszeres kacsa kisült zsírjának maradéka, kevés megmaradt aprított kacsatöpörtyű, és kókuszzsír került bele.

Másnap is puha, foszlós, finom!

A tojás-, tejmentes diétákban fogyasztható!

HOZZÁVALÓK

1 dl szójajoghurt

1,25 dl növényi tej

30 gramm kacsatöpörtyű

30 gramm kacsazsír (nálam portós, fűszeres)

40 gramm kókuszzsír

1 tk méz

1 ek darált lenmagpehely

5 gramm szárított instant élesztő

150 gramm zabpehelyliszt

150 gramm fehér liszt

1 tk só

ELKÉSZÍTÉS

A zsírokat olvasszuk meg, majd keverjük bele a lenmagpelyhet.

Tegyük egy dagasztótálba a kétféle lisztet, a felaprított kacsatöpörtyűt, a felolvasztott zsiradékot, és a többi hozzávalót. Gyúrjuk alaposan össze (olyan tésztát kell kapnunk ami nem tapad a tál oldalához, és addig gyúrjuk míg a tál fala “tiszta” nem lesz)!

Meleg helyen kelesszük duplájára, kb egy-másfél óra alatt.

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk kb ujjnyi vastagra, vágdossuk be a tetejét, majd szaggassuk ki (kb 3 cm átmérőjű) pogácsaszaggatóval.

Az előmelegített sütőben kb 15 perc alatt süssük készre.

kb 100 db 3 centis pogácsa lesz belőle

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: ,
Tovább a blogra »