Nagy kedvencek a villámgyorsan, pár hozzávalóból könnyen, egyszerűen elkészíthető serpenyős fogások. Tényleg gyorsan megvannak, egy kevés saláta, burgonya vagy rizs, esetleg sült zöldségek tökéletesen passzolnak hozzá köretnek.
Mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, hozzáadott cukormentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK (4 főre)
400 gramm csirkemellfilé
1 marék fekete olajbogyó
1 vékony szál póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
2 közepes paradicsom
kb 2 ek olívaolaj
1 marék friss bazsalikomlevél
fűszerek:
só, bors,
1 tk provencei fűszerkeverék
1/2 kk őrölt szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
Hevítsük fel a serpenyőben a zsiradékot, adjuk hozzá az apróra vágott póréhagymát, a felaprított olívabogyót, és a felkockázott csirkemellet. Adjuk hozzá a bazsalikom felét apróra vágva, ízesítsük a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymagerezddel és a fűszerekkel. 20 percig pároljuk fedő alatt, majd zárjuk le. A paradicsomokat kockázzuk fel, keverjük az olívabogyós csirkemellhez, és hagyjuk fedő alatt összeérni kb 5 percet, majd a maradék bazsalikomleveleket rátépkedve tálaljuk!
Kommentek