Chez Sandra

DIY – Bolti zeller-csicsókapüré otthon (LOW CARB, MINDENMENTES)

Folytatván a sárgarépapürénél megkezdett készítsük otthon a boltokban kapható zöldségpüréket sorozatot, most a zeller-csicsóka pürén volt a sor. Tökéletes helyettesítője lehet a burgonyapürének, HA (és csupa nagy betűs HA!!!) bírjuk a csicsókát. Sajnos egy nagyon megosztó zöldség, valaki szereti és bírja is, valaki sajnos iszonyat görcsöket, kínokat él át a fogyasztása után. Úgyhogy ha még nem próbálta valaki érdemes először csak egy kicsit kóstolni belőle!
 
Mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!
 
CSICSÓKÁS ZELLERPÜRÉ
 
HOZZÁVALÓK
 
negyed zellerfej kb 150 gramm
300 gramm csicsóka
2 ek só
1 kk bors
1 tk kukoricakeményítő

friss snidling a tetejére

ELKÉSZÍTÉS

 

A zellert és a csicsókát tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel apróra, és sós, borsos vízben főzzük puhára. Szűrjük le, és hagyjuk lecsepegni.
Botmixerrel pürésítsük, majd keverjük hozzá a kukoricakeményítőt, és tűzre visszatéve sűrítsük be (püré sűrűségűre). Snidlinggel megszórva kínáljuk!

A csicsókáról bővebben IDE kattintva olvashattok!

 
 
 
cs_fb

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!