Folytatván a sárgarépapürénél megkezdett készítsük otthon a boltokban kapható zöldségpüréket sorozatot, most a zeller-csicsóka pürén volt a sor. Tökéletes helyettesítője lehet a burgonyapürének, HA (és csupa nagy betűs HA!!!) bírjuk a csicsókát. Sajnos egy nagyon megosztó zöldség, valaki szereti és bírja is, valaki sajnos iszonyat görcsöket, kínokat él át a fogyasztása után. Úgyhogy ha még nem próbálta valaki érdemes először csak egy kicsit kóstolni belőle!
Mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
negyed zellerfej kb 150 gramm
300 gramm csicsóka
2 ek só
1 kk bors
1 tk kukoricakeményítő
friss snidling a tetejére
ELKÉSZÍTÉS
A zellert és a csicsókát tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel apróra, és sós, borsos vízben főzzük puhára. Szűrjük le, és hagyjuk lecsepegni.
Botmixerrel pürésítsük, majd keverjük hozzá a kukoricakeményítőt, és tűzre visszatéve sűrítsük be (püré sűrűségűre). Snidlinggel megszórva kínáljuk!
A csicsókáról bővebben IDE kattintva olvashattok!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: