Jól látható a blogon, hogy nagy kókuszrajongók vagyunk. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az eddigi kókuszkocka receptek száma.
Most egy glutén-, liszt-, tej-, fehér cukormentes változat készült!
HOZZÁVALÓK
A piskótához:
4 tojás
60 gramm eritritol
150 gramm darált kókuszreszelék
50 gramm darált mandula
50 gramm kókuszzsír
1 kk. szódabikarbóna
A csokoládémázhoz:
2 dl kókusztej
100 gramm eritritol
80 gramm cukrozatlan holland kakaó
130 gramm kókuszzsír
kókuszreszelék
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét verjük egy csipet sóval kemény habbá. A sárgáját keverjük fehéredésig – és jó habosra – az eritritollal és a kókuszzsírral.
Keverjük hozzá a tojásfehérjehab negyedét, majd kanalanként keverjük bele a szódabikarbónával elkevert darált mandulát és a ledarált kókuszreszeléket. Végezetül forgassuk bele a maradék fehérjehabot, és simítsuk egy sütőpapírral bélelt 30×20 centiméteres tepsibe.
Előmelegített sütőben süssük készre kb 30 perc alatt.
Amíg sül, készítsük el a csokoládékrémet:
A kókusztejet keverjük el egy közepes lábosban a kakaóval, majd keverjük hozzá az eritritolt. Sűrűn kevergetve melegítsük fel, majd adjuk hozzá a kókuszzsírt, és keverjük míg egy homogén masszát nem kapunk.. Tegyük félre, és időnként megkeverve hűtsük közép melegre.
Az időközben megsült tésztáról óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, majd borítsuk rácsra, és hűtsük ki. Vágjuk kockákra és forgassuk meg a csokoládéban majd a kókuszreszelékben.
Kommentek