Áfonyás mousse torta (GLUTÉNMENTES)

Egyszerű, finom, gyorsan elkészíthető gluténmentes mousse torta áfonyaszemekkel…

Nem csak jól hangzik, mennyei is! Bár az elkészítése nem igazán időigényes, mégis érdemes a felvágás előtti napon elkészíteni, mert a tetején lévő mousse rétegnek kell idő a megszilárduláshoz. Míg a piskóta megsül a krém is elkészíthető!

A glutén-, lisztmentes diétákban fogyasztható, fehér cukrot nem tartalmaz!



HOZZÁVALÓK

A PISKÓTÁHOZ

80 gramm rizsdara

20 gramm vaj

4 db tojás

60 gramm eritritol

A GYÜMÖLCSÖS KRÉMHEZ

250 gramm mascarpone

1 deci tejszín

2 deci kókusztej

1 evőkanál frissen csavart citromlé

1 zacskó zselatin fix

50 gramm áfonya (plusz pár szem a tetejére)

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 175 °Cra.

A tojásokat és az eritritolt öntsük egy tálas mixerbe, és addig verjük, míg egy keményebb habot nem kapunk. (4-5 perc a legmagasabb fokozaton!) Óvatosan keverjük hozzá a rizsdarát, végezetül keverjük hozzá a felolvasztott (majd visszahűtött) vajat.

A masszát öntsük egy 24 cm átmérőjű szilikon tortaformába, majd az előmelegített sütőben süssük 10-12 percig.

Ezalatt készítsük el a krémet:

A tálas mixerbe tegyük a mascarponét és a tejszínt. Kapcsoljuk be, és verjük fel habbá!

Az áfonyát botmixer segítségével pürésítsük, egy szűrőn préseljük át egy kanál segítségével (ezzel kiválasztjuk a magokat), majd öntsük a mascarponés masszához a kókusztejjel és a citromlével együtt. Adjuk hozzá a zselatin fixet is, és verjük tovább még 4-5 percig.

Az időközben megsült – és kihűlt – piskótát tegyük egy tortatálra, vagy egy nagyobb lapostányérra. Tegyünk rá egy 24 cm-re állított tortakarikát, és öntsük rá a gyümölcsös masszát. Kissé ütögessük le a tányérra szorított tortakarikával együtt, hogy az esetleges buborékok is kijöjjenek belőle, majd tegyük hűtőbe minimum 3-4 órára, de a legjobb ha egy egész éjszakát állni hagyjuk.

Tálalás előtt vágjuk végig belül a tortakarikát, majd a tetejét tegyük ki áfonyaszemekkel!

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: , ,
Tovább a blogra »