MINDENMENTES áfonyás keksz II (tej-, tojás-, glutén-, fehér cukormentes)

Még mindig rendületlenül tart a kapcsolatunk az áfonyával. Most ismét kekszbe kerültek, egy nagyon finom, omlós (másnapra sem kiszáradó! – kekszbe, mely nedvességét a belepürésített alma és banán adja. Abbahagyhatatlan!

Az áfonya választásakor érdemes elolvasni a hozzávalókat, mert sajnos többször találkoztam már olyan áfonyával amihez nádcukrot adnak.

Mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!

HOZZÁVALÓK (10 db nagy kekszhez, vagy 18-20 db kis kekszhez)

2 banán

1 alma

50 gramm kölespehely

100 gamm szezámliszt

20 gramm kukoricakeményítő

1 kk szódabikarbóna

1 kk só

1 csipet fahéj

1 marék aszalt áfonya (cukrozatlan!)

ELKÉSZÍTÉS

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

Tegyük egy tálba a szódabikarbónával elkevert lisztet, a kölespelyhet, a kukoricakeményítőt, és az apróra vágott aszalt áfonyát. A megtisztított almát és a banánokat pürésítsük össze, és öntsük a többi hozzávalóval együtt a tálba. Alaposan keverjük össze, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzunk egy-egy adagot két evőkanál segítségével (hagyjunk helyet, mert kissé elterülnek és nőni is fognak!), majd előmelegített sütőben kb 25 perc alatt süssük készre! Ha megsült, hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni! Ha kisebb tallérokat akarunk sütni, akkor két teáskanállal adagoljuk ki!

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Tovább a blogra »