Chez Sandra

KÖTTBULLAR – MINDENMENTES svéd húsgolyók (glutén-, tej-, tojás-, liszt-, cukormentes)

Nagyon szeretjük a kék-sárga svéd bútoráruházban is kapható húsgolyókat. Míg közelebb laktunk egy-egy áruházhoz sűrűben vettünk, mióta távolabb lakunk, sűrűbben készítem itthon.

Az elkészítése nagyon egyszerű, mára már sikerült kialakítani magunknak a tökéletes, mindenmentes (glutén-, tej-, tojás-, liszt-, cukormentes) változatot is!

 

allo_husgolyo

HOZZÁVALÓK

100 gramm darált marhahús 150 gramm darált borjúhús 1 tk utifűmaghéj kb 75-80 ml víz 1 kisebb fej vöröshagyma 50 ml darált kölespehely 1 hideg főtt burgonya 1/2 tk só, frissen őrölt fekete bors 1/2 kk őrölt szerecsendió 1/2 kk őrölt szegfűbors

ELKÉSZÍTÉS

Reszeljük le a vöröshagymát és a burgonyát egy tálba. Az utifűmaghéjat keverjük el 2 ek vízzel, majd adjuk a hagymás burgonyához. Keverjük hozzá a többi hozzávalót is. Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük a szerecsendióval és a szegfűborssal. Alaposan gyúrjuk össze, majd hagyjuk állni pár percet.

Nedves kézzel formázzunk belőle egyforma méretű golyókat, majd vagy 1. kevés zsiradékban sűrűn megforgatva, 2. tepsiben olajjal megspriccelve néha megrázogatva (180°C-on kb 30 perc alatt), 3. az Actifryben keverőlapát nélkül 1 mérőkanálnyi olajjal meglocsolva 30 perc alatt süssük készre.

fekvo_husgolyo

cs_fb

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!