MINDENMENTES áfonyás keksz (tej-, tojás-, glutén-, fehér cukormentes)

Az iskolai/óvodai napokon (hétfő-kedd-csütörtök-péntek) nekünk, szülőknek kell gondoskodnunk a gyerekek benti reggelijéről is. Általában pár szem keksz, egy kis innivaló és gyümölcs kerül a reggelizős dobozba. Most ezek az áfonyás kekszek sültek reggelinek!

Mindenmentes, azaz a tej-, tojás-, glutén-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!

HOZZÁVALÓK

140 gramm teljes kiőrlésű rizsliszt

2 kk sütőpor

100 gramm eritritol

80 gramm kölespehely

100 gramm asztalt áfonya

4 ek olaj

100 ml növényi tej (Nálam most szójatej)

1 csipet só

ELKÉSZÍTÉS

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

Tegyük egy tálba a sütőporral elkevert lisztet. Adjuk hozzá az apróra vágott aszalt áfonyát, és a többi hozzávalót is. Alaposan keverjük össze, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzunk egy-egy adagot két evőkanál segítségével (hagyjunk helyet, mert kissé elterül és nőni is fog!), majd előmelegített sütőben kb 20 perc alatt süssük készre!

Ha megsült, hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni!

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék:
Tovább a blogra »