Túrós fasírt (glutén-, liszt-, fehér cukormentes)

Nálam mostanában szinte csak sütőben sül a fasírt. Így nincs büdös olajszag, és nem is kell a tűzhely mellett ácsorogni a sütése közben. Csak összegyúrom, egy szilikon formába nyomkodom, és már mehet is a sütőbe! Most egy gluténmentes változat készült egy kevés túróval.

Glutén-, liszt-, fehér cukormentes

HOZZÁVALÓK

50 deka (sovány) darált marhahús

10 deka túró

petrezselyem

1 egész tojás

1 vékonyabb szál póréhagyma

2 ek olívaolaj



1 db fokhagymagerezd

frissen őrölt tarka bors

ELKÉSZÍTÉS

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.

A megtisztított póréhagymát aprítsuk fel, majd az olívaolajon pároljuk meg a fűszerekkel.

A darált marhahúst a túróval, a tojással, és fűszeres póréhagymával együtt gyúrjuk össze, majd egy szilikonformába simítsuk bele, és 200°C-ra előmelegített sütőben kb háromnegyed óra alatt süssük meg.

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Tovább a blogra »