MINDENMENTES low carb szezámmaglisztes keksz

A francia pékségek polcain – gyerekeim nagy örömére – mindig megtalálhatóak a nagy, kb felnőtt tenyérnyi méretű csokoládés kekszek. Próbáltam itthon is elkészíteni a blogon is oly kedvelt lenmagos csokoládés keksz alapján. Az eredmény nem hogy ugyanolyan jó lett mint a pékséges, de még sokkal finomabb is! Légiesen könnyű, és nagyon-nagyon csokis. Így csak jó lehet!

Ez a mennyiség 10 db nagyméretű korong, vagy 18-20 db normál méretű korongoz elegendő

Csokoládétól függően a glutén-, tej-, tojás-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!

HOZZÁVALÓK

1 banán

100 gramm csokoládé (minimum 60°%os)

50 gramm eritritol

45 gramm szezámmagliszt

45 gramm kókuszzsír

1 ek cukrozatlan kakaó

1 kk szódabikarbóna

kb 40 gramm aszalt gyümölcs (nálam most áfonya)

ELKÉSZÍTÉS

Melegítsük elő a sütőt 180 C°-ra.

A csokoládét vízfürdő felett olvasszuk meg a kókuszzsírral együtt. A tűzről félretéve – folyamatos kevergetés mellett – várjuk meg míg langyosra hűl, majd keverjük hozzá az aszalt áfonyát, és a többi hozzávalót is.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanálnyi adagokat halmozunk, és kissé lelapítjuk (hagyjunk nagyobb helyet közöttük, mert elterülnek).

A 180°C-ra előmelegített sütőben süssük készre 10 perc alatt.

(Hagyjuk a tepsiben kihűlni!)



Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Tovább a blogra »