A francia pékségek polcain – gyerekeim nagy örömére – mindig megtalálhatóak a nagy, kb felnőtt tenyérnyi méretű csokoládés kekszek. Próbáltam itthon is elkészíteni a blogon is oly kedvelt lenmagos csokoládés keksz alapján. Az eredmény nem hogy ugyanolyan jó lett mint a pékséges, de még sokkal finomabb is! Légiesen könnyű, és nagyon-nagyon csokis. Így csak jó lehet!
Ez a mennyiség 10 db nagyméretű korong, vagy 18-20 db normál méretű korongoz elegendő
Csokoládétól függően a glutén-, tej-, tojás-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
1 banán
100 gramm csokoládé (minimum 60°%os)
50 gramm eritritol
45 gramm szezámmagliszt
45 gramm kókuszzsír
1 ek cukrozatlan kakaó
1 kk szódabikarbóna
kb 40 gramm aszalt gyümölcs (nálam most áfonya)
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 180 C°-ra.
A csokoládét vízfürdő felett olvasszuk meg a kókuszzsírral együtt. A tűzről félretéve – folyamatos kevergetés mellett – várjuk meg míg langyosra hűl, majd keverjük hozzá az aszalt áfonyát, és a többi hozzávalót is.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanálnyi adagokat halmozunk, és kissé lelapítjuk (hagyjunk nagyobb helyet közöttük, mert elterülnek).
A 180°C-ra előmelegített sütőben süssük készre 10 perc alatt.
(Hagyjuk a tepsiben kihűlni!)
Kommentek