Akár egy könnyű ebédnek, akár vacsorának kiváló ez az egyszerűen elkészíthető sült padlizsán. Egy pohár száraz fehérbor tökéletesen illik hozzá!
Mindenmentes, így a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, fehér cukormentes diétákban is könnyen fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
2 közepes méretű padlizsán 1 fej lilahagyma 1 gerezd fokhagyma 4 kis rozmaringág 2 ek olívaolaj só, frissen őrölt tarka bors, szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
1. A padlizsánokat mossuk meg, és töröljük szárazra. Vágjuk félbe, majd tegyük a feleket a lila részükkel lefele egy alufóliával kibélelt tepsibe. Kenjük be a megtisztított fokhagymagerezddel, karikázzuk rá vékonyan a lilahagymát. Sózzuk, borsozzuk, reszeljünk rá egy kevés szerecsendiót , majd locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal. Tegyünk rá egy-egy kis rozmaringágacskát, majd egy másik alufóliával fedjük be.
2. 200°C-os sütőben süssük kb 35-40 percet (vagy amíg meg nem puhul). 3. Csak tálalás előtt sózzuk meg, és azonnal kínáljuk!
Kommentek