Lazacfasírt (glutén-, liszt-, tej-, fehér cukormentes)

A hal nagyon megosztó mind a gyerekek mind a felnőttek körében. Nálunk mostanság a hal alakú hal nem igazán tartozik a gyerekek kedvencei közé. Fasírtba darált verizót viszont lelkesen ették. Érdemes kipróbálni, mert érdemes hetente egyszer legalább fogyasztani. Az ebben a fogásban is használt lazac áldásos hatásairól >> ITT << olvashattatok.

A glutén-, liszt-, tejmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!

 

HOZZÁVALÓK (8 db koronghoz)

140 gramm lazacfilé 100 gramm zeller 1 salottahagyma 1 ek gluténmentes majonéz 1 kk gluténmentes dijoni mustár 1/2 kezeletlen héjú bio citrom leve és lereszelt héja 1 egész tojás 50 gramm glutén- és cukormentes kukoricapehely só, frissen őrölt tarka bors 1 ek kaporlevél 1 ek apróra vágott bazsalikom 1/2 kk őrült szerecsendió gluténmentes zsemlemorzsa a forgatáshoz  

ELKÉSZÍTÉS

A lazacfilét tegyük késes aprítóba a zellerkockákkal, a megtisztított fokhagymával és salottával együtt. Pürésítsük össze, üssük bele a tojást, majd keverjük hozzá a kukoricapelyhet. Ízesítsük sóval, borssal, a zöldfűszerekkel és a szerecsendióval. Keverjük össze a majonézzel és a dijoni mustárral (egy puha masszát kell kapnunk!), majd két kanál segítségével készítsük belőle gombócokat, amelyeket óvatosan forgassunk meg a gluténmentes zsemlemorzsában.

Tegyük a fasírtokat az actifry alsó edényébe, és egy mérőkanálnyi olajjal 15 perc alatt süssük készre! Vagy: bő zsiradékban süssük ki.

 

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék:
Tovább a blogra »