Ez a pofonegyszerű, – mérleg nélkül elkészíthető – sütemény fél óra múlva már kínálható is! Bármilyen idénygyümölcsből vagy befőttből elkészíthető, egy pár kocka csokoládéval csak még jobban felturbózhatjuk az összhatást.
HOZZÁVALÓK
2 egész tojás
1 csomag sütőpor
2 pohár joghurt
2 pohár zabpehelyliszt
2 pohár rétesliszt
2 pohár eritritol
1 pohár olaj
2 ek cukrozatlan holland kakaó
gyümölcs, csokoládédarabok
poreritritol és reszelt csokoládé a díszítéshez
ELKÉSZÍTÉS
Az alap mérce a joghurt pohara.
A sütőt melegítsük elő 170-175 C fokra.
Egy keverőtálba kanalazzuk bele a két joghurtot. Mérjünk hozzá egy joghurtos pohárnyi olajat, 2 j.pohárnyi eritritolt. Üssük hozzá a 2 egész tojást, és a sütőporral elkevert 2-2 j.pohárnyi lisztet és a kakaót. Keverjük össze, és öntsük a masszát egy sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe. Nyomkodjuk bele a gyümölcs és csokoládédarabokat, és az előmelegített sütőben süssük készre kb 20-25 perc alatt (tűpróba!).
Poreritritollal és reszelt csokoládéval megszórva kínáljuk!
Egy keverőtálba kanalazzuk bele a két joghurtot. Mérjünk hozzá egy joghurtos pohárnyi olajat, 2 j.pohárnyi eritritolt. Üssük hozzá a 2 egész tojást, és a sütőporral elkevert 2-2 j.pohárnyi lisztet és a kakaót. Keverjük össze, és öntsük a masszát egy sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe. Nyomkodjuk bele a gyümölcs és csokoládédarabokat, és az előmelegített sütőben süssük készre kb 20-25 perc alatt (tűpróba!).
Poreritritollal és reszelt csokoládéval megszórva kínáljuk!
Kommentek