4 mennyei, gyorsan elkészíthető minimum glutén-, fehér cukormentes csokoládétorta (2. rész)

A csokoládétorta az egyik olyan sütemény amire szinte mindenki vevő. A most következő összeállításban (többrészes sorozat második részében, az előző összeállítást ide kattintva érhetitek el4 mennyei, gyorsan elkészíthető minimum glutén-, fehér cukor-, és lisztmentes csokoládétortát találtok. Keressétek meg a számotokra legszimpatikusabbat (vagy amit még ezek közül nem készítettetek el) és már kezdődhet is a sütés!

EXPRESSZ CSOKOLÁDÉTORTA (GLUTÉN-, LISZTMENTES)

HOZZÁVALÓK

100 gramm magas kakaótartalmú csokoládé

60 gramm vaj

60 gramm nyírfacukor (xylitol)

30 gramm kukoricakeményítő

1 csipet só

2 egész tojás

8-10 szem dió (elhagyható)

Tovább az elkészítéshez >>

CSOKOLÁDÉTORTA – LISZT ÉS GLUTÉNMENTESEN HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL

HOZZÁVALÓK (18 centiméteres formához)

230 gramm magas kakaótartalmú csokoládé

100 gramm vaj

120 gramm xylitol

1 kk vaníliakivonat

20 gramm (cukrozatlan) kakaó

80 gramm darált mandula

4 egész közepes tojás

Tovább az elkészítéséhez >>

FRANCIA CSOKOLÁDÉTORTA (glutén-, liszt-, fehér cukormentes)

HOZZÁVALÓK

 

100 gramm nyírfacukor

200 gramm gluténmentes keserű csokoládé

150 gramm kockázott vaj

25 gramm darált dió

25 gramm kukoricakeményítő (Maizena)

2 tk vaníliakivonat

5 db tojás

1 csipet só

Tovább az elkészítéshez >>

CSOKOLÁDÉTORTA NARANCSOS TÚRÓVAL TÖLTVE (glutén-, liszt-, fehér cukormentes)

HOZZÁVALÓK
A túrós réteghez:

200 gramm túró

100 gramm tejföl

40 gramm nyírfacukor

20 gramm kukoricakeményítő

1 db tojás

1 db bio narancs

A csokoládés réteghez:

150 gramm magas kakaótartalmú csokoládé

80 gramm  vaj

80 gramm nyírfacukor

2 db tojás

40 gramm kukoricakeményítő

Tovább az elkészítéshez >>

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!

 

Tovább a blogra »