A csokoládétorta az egyik olyan sütemény amire szinte mindenki vevő. A most következő összeállításban (többrészes sorozat második részében, az előző összeállítást ide kattintva érhetitek el) 4 mennyei, gyorsan elkészíthető minimum glutén-, fehér cukor-, és lisztmentes csokoládétortát találtok. Keressétek meg a számotokra legszimpatikusabbat (vagy amit még ezek közül nem készítettetek el) és már kezdődhet is a sütés!
100 gramm magas kakaótartalmú csokoládé
60 gramm vaj
60 gramm nyírfacukor (xylitol)
30 gramm kukoricakeményítő
1 csipet só
2 egész tojás
8-10 szem dió (elhagyható)
230 gramm magas kakaótartalmú csokoládé
100 gramm vaj
120 gramm xylitol
1 kk vaníliakivonat
20 gramm (cukrozatlan) kakaó
80 gramm darált mandula
4 egész közepes tojás
100 gramm nyírfacukor
200 gramm gluténmentes keserű csokoládé
150 gramm kockázott vaj
25 gramm darált dió
25 gramm kukoricakeményítő (Maizena)
2 tk vaníliakivonat
5 db tojás
1 csipet só
200 gramm túró
100 gramm tejföl
40 gramm nyírfacukor
20 gramm kukoricakeményítő
1 db tojás
1 db bio narancs
A csokoládés réteghez:
150 gramm magas kakaótartalmú csokoládé
80 gramm vaj
80 gramm nyírfacukor
2 db tojás
40 gramm kukoricakeményítő