A kimaradt rövid tészták (penne, fusilli, stb…) egyik legjobb újrafelhasználási módja – ebben a nyári időben főleg! – a tésztasaláta. Nem kell főzni, nem kell sütni, csak összekeverjük/rázzuk pár perc alatt és már kész is! Nálam ha megmarad a tészta alapból egy fedeles dobozba kerül, így ha tésztasaláta készül akkor csak ki kell venni a hűtőből, hozzákeverni a finom friss hozzávalókat és már tálalható is! Ha frissen kifőtt tésztából készítjük a fedeles doboz elhagyható, és egy sima tálban is összekeverhető. Ám ez esetben nem főzés nélküli, mert frissen kell kifőzni a tésztát! 😉
A glutén-, tojás-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
250 gramm mindenmentes tészta
1 mozzarella
2 közepes paradicsom
5-6 bazsalikomlevél
1 ek olívaolaj
1 citrom leve
só, bors, késhegynyi őrölt szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
A megfőtt, és hidegre hűtött tésztát tegyük egy fedeles dobozba, kockázzuk rá a paradicsomot, a mozzarellát és tépkedjük rá a bazsalikomlevelet. Ízesítsük sóval, borssal, egy késhegynyi őrölt szerecsendióval. Facsarjuk rá a citrom levét, locsoljuk rá az olívaolajat, alaposan rázzuk össze, és már kínálhatjuk is.