Pár perces tésztasaláta (glutén-, tojás-, hozzáadott cukormentes)

A kimaradt rövid tészták (penne, fusilli, stb…) egyik legjobb újrafelhasználási módja – ebben a nyári időben főleg! – a tésztasaláta. Nem kell főzni, nem kell sütni, csak összekeverjük/rázzuk pár perc alatt és már kész is! Nálam ha megmarad a tészta alapból egy fedeles dobozba kerül, így ha tésztasaláta készül akkor csak ki kell venni a hűtőből, hozzákeverni a finom friss hozzávalókat és már tálalható is! Ha frissen kifőtt tésztából készítjük a fedeles doboz elhagyható, és egy sima tálban is összekeverhető. Ám ez esetben nem főzés nélküli, mert frissen kell kifőzni a tésztát! 😉

A glutén-, tojás-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!



HOZZÁVALÓK

250 gramm mindenmentes tészta

1 mozzarella

2 közepes paradicsom

5-6 bazsalikomlevél

1 ek olívaolaj

1 citrom leve

só, bors, késhegynyi őrölt szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS

A megfőtt, és hidegre hűtött tésztát  tegyük egy fedeles dobozba, kockázzuk rá a paradicsomot, a mozzarellát és tépkedjük rá a bazsalikomlevelet. Ízesítsük sóval, borssal, egy késhegynyi őrölt szerecsendióval. Facsarjuk rá a citrom levét, locsoljuk rá az olívaolajat, alaposan rázzuk össze, és már kínálhatjuk is.

 

 

 

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »