Bár a viszonylag sokszor asztalra kerülő ételek közé tartozik a tárkonyos pulykaragu, ám eddig vagy valamilyen liszttel, vagy kukoricakeményítővel sűrítettem be szósszá. Most viszont darált mandulával kevertem szószállagúvá, ami nagyon jó választás volt, mert a mandula kellemes ízétől még finomabb lett.
Glutén-, liszt-, tojás-, hozzáadott cukormentes!
HOZZÁVALÓK
2 pulykamell
1 vékonyabb szál póréhagyma
2 ek tárkony
2 ek darált mandula
2,5 dl zöldségalaplé
1 gerezd fokhagyma
3 dl alacsony zsírtartalmú tejszín
olívaolaj
só, bors, babérlevél
1 kk őrölt szerecsendió
1 lime leve
ELKÉSZÍTÉS
A pulykamelleket mossuk meg, töröljük szárazra, majd kockázzuk fel.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, tegyük rá a szintén megtisztított és felaprított póréhagymát, a megtisztított és négybe vágott fokhagymagerezdet és a csirkekockákat. Fűszerezzük (a tárkony kivételével), és pirítsuk fehéredésig. Szórjuk meg a darált mandulával (vigyázzunk ne égjen meg!), majd öntsük fel az alaplével és a tejszínnel. Fedő alatt főzzük még pár percig, facsarjuk bele a lime levét, majd zárjuk le és adjuk hozzá a tárkonyt is.
Tésztával, rizzsel, quinoával azonnal tálalható!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: