A nagy születésnapi ünneplés harmadik tortája volt ez a citromos tiramisu torta, amely a glutén-, liszt-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható.
Az előzőek itt találhatóak: Egyszerű gluténmentes pavlova torta, 5 perces sütés nélküli glutén-, liszt-, tojás-, fehér cukormentes citromtorta
Könnyű, egyszerű, és a legjobb, hogy előre elkészíthető! Sőt! El is kell készíteni!
HOZZÁVALÓK (18 centiméteres tortához)
A piskótához:
4 egész tojás, 100 gramm lenmagliszt 2 púpos evőkanálnyi eritritol v. 2 csapott evőkanálnyi cukor 30 gramm kókuszzsír 1 kávéskanál sütőpor
A krémhez: 250 gramm mascarpone 2 dl tejszín felverve 1 kk vaníliapor 1 lime leve
1 dl (koffeinmentes) kávé
csokoládéreszelék a díszítéshez
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra.
A tojásokat keverjük habosra az édesítővel. Keverjük hozzá a kókuszzsírt, és a száraz hozzávalókat is. Alaposan keverjük össze, majd egy sütőpapírral kibélelt 20×20 centiméteres tepsiben süssük készre kb 25 perc alatt (tűpróba!).
Hűtsük ki, és készítsük el a krémet! A mascarponét és a tejszínt tegyük egy keverőtálba, és verjük fel a vaníliaporral és a citrom levével.
A kihűlt piskótát ujjnyi vastagságúra csíkozzuk fel, majd tegyük le egy sorba a kapcsos tortaforma aljára. Locsoljuk meg a kávé felével, és simítsuk rá a krém felét. Tegyünk rá még egy sor piskótaréteget, ismét locsoljuk meg a kávéval, végezetül simítsuk rá a maradék krémet.
Tegyük hűtőbe 2-3 órára (de érdemes egy egész éjszakára!). Tálalás előtt vágjuk körbe a tortaformát belülről (hogy könnyebben szét lehessen nyitni a kapcsos tortaformát), és díszítésként reszeljünk rá csokoládét.
Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre is kattintasz!
Kommentek