Még mindig a hétvégi köszöntésnél maradva (és még kétszer visszatérünk rá, mert összesen négy torta készült a négyéves szülinapjára, és eddig csak az 5 perces sütés nélküli glutén-, liszt-, tojás-, fehér cukormentes citromtorta receptje került fel az oldalra).
Most egy nagyon finom, a habcsókrajongó gyerekeimnek és a vendégeknek is ízlő pavlova torta receptjét hoztam, amely elkészítése egyáltalán nem bonyolult, sőt! Viszont nem tartozik a villámgyors kategóriájú sütemények közé. Érdemes viszont nekikezdeni, mert tényleg elronthatatlan, és maga az összeállítás nem sok idő, az idő a “szárításra” kell.
HOZZÁVALÓK
4 db tojásfehérje
200 gramm porcukor
3 csapott teáskanálnyi kukoricaliszt
1 teáskanálnyi citromlé
1 csipet só
250 gramm mascarpone
1 citrom leve
áfonya
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 150°C-ra (nem légkeveréses fokozatra!). A tojások fehérjéjét verjük fel habosra a csipet sóval, majd adjuk hozzá a citromlevet és a porcukrot. Ekkor kapcsoljuk a gépet fokozatosan emelve a legmagasabb fokozatra, és verjük egy fényes masszává (maximális fokozaton ez minimum 4-5 perc legyen!). Ha már fényes a hab, adjuk hozzá a kukoricalisztet és alaposan keverjük el benne.
Öntsük a masszát egy sütőpapírral v. szilikonlappal bélelt tepsibe, majd formázzunk belőle egy magas, kör alakú tortát.
Tegyük be az előmelegített sütőbe, és 45 perc alatt süssük készre. Ha letelt a „szárítási“ idő hagyjuk még fél órát a sütőben (kissé le fog lapulni, de nem probléma!).
Hűtsük ki, ezalatt készítsük el a tetejére a krémet!
Keverjük ki a mascarponét a citrom levével, majd kenjük a krémet a torta tetejére. Díszítsük áfonyaszemekkel, és már kínálható is!
Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz!