Egyszerű gluténmentes pavlova torta

Még mindig a hétvégi köszöntésnél maradva (és még kétszer visszatérünk rá, mert összesen négy torta készült a négyéves szülinapjára, és eddig csak az 5 perces sütés nélküli glutén-, liszt-, tojás-, fehér cukormentes citromtorta receptje került  fel az oldalra).

Most egy nagyon finom, a habcsókrajongó gyerekeimnek és a vendégeknek is ízlő pavlova torta receptjét hoztam, amely elkészítése egyáltalán nem bonyolult, sőt! Viszont nem tartozik a villámgyors kategóriájú sütemények közé. Érdemes viszont nekikezdeni, mert tényleg elronthatatlan, és maga az összeállítás nem sok idő, az idő a “szárításra” kell.

   

HOZZÁVALÓK

 4 db tojásfehérje

200 gramm porcukor

3 csapott teáskanálnyi kukoricaliszt

1 teáskanálnyi citromlé

1 csipet só

250 gramm mascarpone

1 citrom leve

áfonya

ELKÉSZÍTÉS

 

A sütőt melegítsük elő 150°C-ra (nem légkeveréses fokozatra!). A tojások fehérjéjét verjük fel habosra a csipet sóval, majd adjuk hozzá a citromlevet és a porcukrot. Ekkor kapcsoljuk a gépet fokozatosan emelve a legmagasabb fokozatra, és verjük egy fényes masszává (maximális fokozaton ez minimum 4-5 perc legyen!). Ha már fényes a hab, adjuk hozzá a kukoricalisztet és alaposan keverjük el benne.

Öntsük a masszát egy sütőpapírral v. szilikonlappal bélelt tepsibe, majd formázzunk belőle egy magas, kör alakú tortát.

Tegyük be az előmelegített sütőbe, és 45 perc alatt süssük készre. Ha letelt a „szárítási“ idő hagyjuk még fél órát a sütőben (kissé le fog lapulni, de nem probléma!).

Hűtsük ki, ezalatt készítsük el a tetejére a krémet!

Keverjük ki a mascarponét a citrom levével, majd kenjük a krémet a torta tetejére. Díszítsük áfonyaszemekkel, és már kínálható is!

 

 

Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz! 

 
 
Tovább a blogra »