Hétvégén nagy baráti-családi ünneplést tartottunk, és mivel a kánikula minket sem kímélt próbáltam a menüsor végére olyan desszertet összerakni ami habkönnyű, savanykás, frissítő.
Ennek a nagyon-nagyon egyszerűen és gyorsan (kb 5 perc!) összeállítható tortának bátran nekiállhat mindenki, mert egyszerűen elronthatatlan, a titka a megfelelő dermedési idő kivárásán van. Ezért érdemes este rászánni az azt a pár percet, és mire reggel felkelünk már kész is van!
A glutén-, liszt-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
500 gramm natúr joghurt
60 gramm eritritol + 1 evőkanálnyi
2 zacskó expressz zselatin fix
1 kk vaníliaaroma
250 ml tejszín
1 kezeletlen héjú citrom leve és lereszelt héja
ELKÉSZÍTÉS
A tejszínt verjük fel egy evőkanálnyi eritritollal, a vaníliaaromával és egy zacskó expressz zselatin fix-szel – robotgéppel – kemény habbá.
A natúr joghurtot alaposan keverjük el a másik zacskó expressz zselatin fix-szel, a kezeletlen héjú reszelt citrom héjával, a levével és az eritritollal.
Alaposan keverjük össze a két masszát, majd öntsük egy kapcsos tortaformába és tegyük hűtőbe minimum 5-6 órára, vagy egy egész éjszakára.
Tálaláskor egy éles késsel vagy tűvel vágjuk körbe a tortakarika belsejét, hogy könnyebben le lehessen szedni róla.
Kezeletlen héjú reszelt citromhéjjal megszórva kínáljuk!
Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz!