5 perces sütés nélküli glutén-, liszt-, tojás-, fehér cukormentes citromtorta

Hétvégén nagy baráti-családi ünneplést tartottunk, és mivel a kánikula minket sem kímélt próbáltam a menüsor végére olyan desszertet összerakni ami habkönnyű, savanykás, frissítő.

Ennek a nagyon-nagyon egyszerűen és gyorsan (kb 5 perc!) összeállítható tortának bátran nekiállhat mindenki, mert egyszerűen elronthatatlan, a titka a megfelelő dermedési idő kivárásán van. Ezért érdemes este rászánni az azt a pár percet, és mire reggel felkelünk már kész is van!

A glutén-, liszt-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!

 

 

HOZZÁVALÓK

500 gramm natúr joghurt

60 gramm eritritol + 1 evőkanálnyi

2 zacskó expressz zselatin fix

1 kk vaníliaaroma

250 ml tejszín

1 kezeletlen héjú citrom leve és lereszelt héja  

 

ELKÉSZÍTÉS

 

A tejszínt verjük fel egy evőkanálnyi eritritollal, a vaníliaaromával és egy zacskó expressz zselatin fix-szel – robotgéppel – kemény habbá.

A natúr joghurtot alaposan keverjük el a másik zacskó expressz zselatin fix-szel, a kezeletlen héjú reszelt citrom héjával, a levével és az eritritollal.

Alaposan keverjük össze a két masszát, majd öntsük egy kapcsos tortaformába és tegyük hűtőbe minimum 5-6 órára, vagy egy egész éjszakára.

Tálaláskor egy éles késsel vagy tűvel vágjuk körbe a tortakarika belsejét, hogy könnyebben le lehessen szedni róla.

Kezeletlen héjú reszelt citromhéjjal megszórva kínáljuk!

 

 

Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz! 

 
 
Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »