Egyszerű, nagyszerű, és ebben a hőségben a legjobb. Mi az? Hát persze, hogy a fagyi. Ha pedig a gyerekekkel együtt készítjük még remek móka is, így igazi “gyerekjáték” a készítése.
Sok idő nem kell az elkészítéséhez, viszont készüljünk fel a “mikor lesz már kész?” kérdések hadára!
Ezért (is) érdemes este elkészíteni, reggel pedig már fogyasztható!
A glutén-, liszt-, fehér cukor-, hús-, (megfelelő joghurtból készítve a tej-,) tojásmentes diétákban fogyasztható, és tökéletesen adalékanyagmentes!
HOZZÁVALÓK
150 gramm natúr joghurt
200 gramm áfonya (ráhagyva a menet közbeni gyermeklopkodásokra pár szemet ;))
1/2 kk citromlé
ELKÉSZÍTÉS
Az áfonyák 2/3 részét botmixerrel pürésítsük át, majd keverjük össze a natúr joghurttal és a citromlével. (Aki édesszájú tehet hozzá cukrot vagy cukorhelyettest is, de az áfonya magában is édes!)
Töltsük formákba, dobáljuk bele a megmaradt áfonyaszemeket, óvatosan ütögessük oda az asztalhoz, hogy a buborékok kijöjjenek belőle. Végezetül zárjuk le, és tegyük legalább egy éjszakára a hűtőbe.