Mindenmentes áfonyafagyi

Egyszerű, nagyszerű, és ebben a hőségben a legjobb. Mi az? Hát persze, hogy a fagyi. Ha pedig a gyerekekkel együtt készítjük még remek móka is, így igazi “gyerekjáték” a készítése.

Sok idő nem kell az elkészítéséhez, viszont készüljünk fel a “mikor lesz már kész?” kérdések hadára!

Ezért (is) érdemes este elkészíteni, reggel pedig már fogyasztható!

A glutén-, liszt-, fehér cukor-, hús-, (megfelelő joghurtból készítve a tej-,) tojásmentes diétákban fogyasztható, és tökéletesen adalékanyagmentes!



HOZZÁVALÓK

150 gramm  natúr joghurt

200 gramm áfonya (ráhagyva a menet közbeni  gyermeklopkodásokra pár szemet ;))

1/2 kk citromlé

ELKÉSZÍTÉS

Az áfonyák 2/3 részét botmixerrel pürésítsük át, majd keverjük össze a natúr joghurttal és a citromlével. (Aki édesszájú tehet hozzá cukrot vagy cukorhelyettest is, de az áfonya magában is édes!)

Töltsük formákba, dobáljuk bele a megmaradt áfonyaszemeket, óvatosan ütögessük oda az asztalhoz, hogy a buborékok kijöjjenek belőle. Végezetül zárjuk le, és tegyük legalább egy éjszakára a hűtőbe.

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
Címkék: , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »