Krumplipüréből nagyon nehéz pont elegendőt készíteni. Ha kimarad, gyorsan készíthetünk belőle finom, foszlós pogácsát.
A minap egy cikkbe, majd egy fórumra keveredtem, ahol azt taglalták, hogy abból a tésztából amiben van tk liszt, nem lehet jó pogácsát készíteni. De kérem szépen lehet. És nem is akármilyent!
A tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
Ide kattintva Facebookon is megtalálsz ! >>
HOZZÁVALÓK
100 gramm túró
250 gramm fehér liszt
150 gramm tk liszt
100 gramm szobahőmérsékletű vaj
300 gramm krumplipüré
3 kk só
2 tk szárított élesztő
12,5 cl tej
ELKÉSZÍTÉS
A hozzávalókat tegyük egy nagy tálba, és alaposan dolgozzuk össze, majd meleg helyen kelesszük kb 1-1,5 órát.
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra, és szaggassuk ki. Kenjük le tejjel, majd a 180°C-ra előmelegített sütőben süssük aranybarnára.