Maradékhasznosítás: túrós – krumpli(püré)s pogácsa (tojás-, fehér cukormentes)

Krumplipüréből nagyon nehéz pont elegendőt készíteni. Ha kimarad, gyorsan készíthetünk belőle finom, foszlós pogácsát.

A minap egy cikkbe, majd egy fórumra keveredtem, ahol azt taglalták, hogy abból a tésztából amiben van tk liszt, nem lehet jó pogácsát készíteni. De kérem szépen lehet. És nem is akármilyent!

A tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!

Ide kattintva Facebookon is megtalálsz ! >>



HOZZÁVALÓK

100 gramm túró

250 gramm fehér liszt

150 gramm tk liszt

100 gramm szobahőmérsékletű vaj

300 gramm krumplipüré

3 kk só

2 tk szárított élesztő

12,5 cl tej

ELKÉSZÍTÉS

A hozzávalókat tegyük egy nagy tálba, és alaposan dolgozzuk össze, majd meleg helyen kelesszük kb 1-1,5 órát.

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.

Lisztezett deszkán nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra, és szaggassuk ki. Kenjük le tejjel, majd a 180°C-ra előmelegített sütőben süssük aranybarnára.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »