Nagy születésnapi ünneplést tartottunk nemrég, ahol megpróbáltam tortában “kifejezni” az ünnepelteket (értsd ilyen lenne ha torta lenne).
Két különböző, – de szerencsére két – mennyei torta került az ünnepeltek elé a megfelelő gyertyaszálak felhelyezése után. Az egyik ez a limeos glutén-, és fehér cukormentes sajttorta volt az Én citromimádó Férjemnek, a másik egy csupa csokoládés mascarponés málnás torta (hamarosan azt is hozom!)
Ez a sajttorta egyáltalán nem bonyolult, érdemes hozzálátni, de egy-két jó tanács elkelhet hozzá, hogy biztosan sikerüljön első alkalommal is:
És ha még ezek után sem ment el a kedvetek tőle íme az elkészítése:
Ha nem szeretnél lemaradni a legújabb receptjeimről és ajánlóimról csatlakozz Facebook-on is Hozzám!
HOZZÁVALÓK
200 gramm gluténmentes keksz
40 gramm vaj + 1 ek a forma kikenéséhez
400 gramm krémsajt
50 gramm mascarpone
80 gramm tejszín
4 egész tojás
125 gramm eritritol v. 100 gramm cukor
1 lime leve
ELKÉSZÍTÉS
A kekszet daráljuk apróra, majd keverjük össze 40 gramm vajjal.
A kapott masszát nyomkodjuk egy evőkanálnyi vajjal kikent 22 centiméter átmérőjű kerek tortaforma aljába.
A krémsajtot és a mascarponet tegyük egy robotgépbe, és a legalacsonyabb fokozaton keverjük össze. Adjuk hozzá az eritritolt/cukrot is, a lime levét, a tejszínt, végül egyesével a tojásokat is. Forgassuk össze egy lapáttal még egyszer a masszát majd öntsük a kekszes aljra. Egyengessük el, majd 90°C-os (sima) sütőbe tolva 90 perc alatt süssük készre.
Ha elkészült késsel vágjuk körül a formában, egy rácson hűtsük ki, majd tegyük hűtőbe 24 órára (de legalább egy éjszakára).