(Mindenmentes) Cukkinis- gombás aprópecsenye (glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes)

Egy nagyon finom, és gyorsan elkészíthető vacsora vagy ebédötlet lehet ez a mediterrán ízvilágú cukkinivel, gombával és zöldborsóval készülő aprópecsenye. Fél óra alatt egy finom fogást varázsolhatunk az asztalra.

Nem érdemes túl sokáig főzni, mert épp az benne a “plusz”, hogy épphogy megpuhul a cukkini, nem pedig egy szottyos egyveleget kapunk.

A glutén-, liszt-, tej-, fehér cukor-, tojásmentes diétákban fogyasztható!

HOZZÁVALÓK (4 főre)

400 gramm csirkemell

2 db kisebb cukkíni

200 gramm csiperkegomba

100 gramm zöldborsó

1 vékonyabb szál póréhagyma

50 ml rozé bor

2 ek olívaolaj

1 babérlevél

1 ducibb gerezd fokhagyma

só, frissen őrölt tarka bors

1/2 kk őrölt szerecsendió

bazsalikom

ELKÉSZÍTÉS

A csirkemellet megmossuk, és papírtörlővel megszárítjuk majd egyenlő nagyságú kockákra vágjuk.

Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a megtisztított és négybe vágott fokhagymát, rátesszük a csirkekockákat, a megtisztított és vékony karikákra vágott póréhagymát és a megpucolt és félbevágott gombákat is. Fűszerezzük, majd a húskockák fehéredéséig pirítjuk. Mikor már fehérek a csirkekockák adjuk hozzá a megmosott és felkockázott cukkinit és a zöldborsót is. Öntsük hozzá a rozét, és pár perc alatt (a cukkini épphogy csak roppanós legyen!) főzzük készre.

Quinoa-, burgonya-, vagy rizskörettel azonnal tálaljuk!

Címkék:
Tovább a blogra »