Egy nagyon finom, és gyorsan elkészíthető vacsora vagy ebédötlet lehet ez a mediterrán ízvilágú cukkinivel, gombával és zöldborsóval készülő aprópecsenye. Fél óra alatt egy finom fogást varázsolhatunk az asztalra.
Nem érdemes túl sokáig főzni, mert épp az benne a “plusz”, hogy épphogy megpuhul a cukkini, nem pedig egy szottyos egyveleget kapunk.
A glutén-, liszt-, tej-, fehér cukor-, tojásmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK (4 főre)
400 gramm csirkemell
2 db kisebb cukkíni
200 gramm csiperkegomba
100 gramm zöldborsó
1 vékonyabb szál póréhagyma
50 ml rozé bor
2 ek olívaolaj
1 babérlevél
1 ducibb gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt tarka bors
1/2 kk őrölt szerecsendió
bazsalikom
ELKÉSZÍTÉS
A csirkemellet megmossuk, és papírtörlővel megszárítjuk majd egyenlő nagyságú kockákra vágjuk.
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a megtisztított és négybe vágott fokhagymát, rátesszük a csirkekockákat, a megtisztított és vékony karikákra vágott póréhagymát és a megpucolt és félbevágott gombákat is. Fűszerezzük, majd a húskockák fehéredéséig pirítjuk. Mikor már fehérek a csirkekockák adjuk hozzá a megmosott és felkockázott cukkinit és a zöldborsót is. Öntsük hozzá a rozét, és pár perc alatt (a cukkini épphogy csak roppanós legyen!) főzzük készre.
Quinoa-, burgonya-, vagy rizskörettel azonnal tálaljuk!
Kommentek