Mikor a gyerekek megkapták a húsvéti csokiadagjukat nem tűnt soknak a mennyisége, ám mint kiderült mégiscsak az volt. Sok kicsi sok lesz együtt. Mivel még mindig volt belőle, így az utolsó adag csokinyúl és tojás ebben a nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető narancsos csokoládétortában végezte.
Gyors, mert 8-10 perc alatt összekeverhető, és kb. 20-22 perc alatt megsül!
A glutén-, liszt-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
190 gramm gluténmentes tejcsokoládé
125 gramm eritritol vagy 100 gramm cukor
50 gramm darált mandula
4 egész tojás
130 gramm vaj
1/2 kezeletlen héjú narancs leve és lereszelt héja (a díszítéshez)
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses funkció).
Az apróra tört tejcsokoládét és a vajat – egy lefedhető jénai tálban – olvasszuk meg mikróban (v. gőzfürdő felett). Ezalatt az egész tojásokat az eritritollal (cukorral) verjük a robotgép turbó fokozatán 2-3 perc alatt kemény habbá. Csurgassuk hozzá a vajjal megolvasztott csokoládét, a fél narancs levét és a darált mandulát. Keverjük össze, majd öntsük egy 22 centiméteres szilikon tortaformába.
Előmelegített sütőben 20-22 perc alatt süssük készre!
Hagyjuk langyosra vagy hidegre hűlni a formában, majd reszelt narancshéjjal megszórva kínáljuk!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: