Friss, kívül kérges, roppanós, belül puha és telis-tele egészséges, és finom magokkal. Jól hangzik? Ez egy óra alatt el is készíthető: az előkészítése kb 10 perc, a pihentetése fél óra, a sütés kb 20 perc.
A glutén-, tejmentes diétákban – ha elhagyjuk a kenéshez a tojást, akkor a tojásmentesben is – fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
400 gramm Schar “B” lisztkeverék
40 gramm teljes kiőrlésű rizsliszt
1 tk amarant
1 tk lenmag
1 tk chia mag
1 tk mák
1 tk quinoamag
1 tk utifűmaghéj
1,5 kk só
42 gramm friss élesztő
1 ek méz
2 ek olívaolaj
1 tojássárgája a kenéshez (elhagyható)
370 ml meleg víz
ELKÉSZÍTÉS
Az élesztőt futtassuk fel a víz felével és a mézzel.
Egy kisebb tálba tegyük a magokat, és kanalazzunk rá 4-5 evőkanálnyi meleg vizet, és tegyük félre. A maradék vízzel keverjük el az utifűmaghéjat egy kelesztőtálban. (Akkor jó ha már zselésedik).
Adjuk hozzá a liszteket, a sót, az olívaolajat, a felfutott élesztőt és a beáztatott magokat.
Alaposan gyúrjuk össze, majd meleg helyen letakarva pihentessük fél órán keresztül.
A sütőt melegítsük elő 250°C-ra, és az aljába tegyünk egy tálba vizet (ez segít majd a paniniknek, hogy szép magasra feljöjjenek) és süssük készre kb 20 perc alatt.
Kommentek