Lisztmentes csokoládétorta fél óra alatt (eritritollal készül, glutén-, lisztmentes)

Ez a könnyű, tavaszias, nagyon csokoládés sütemény remek desszertje lehet egy jóidős pikniknek, de a hirtelen ránktörő édesség utáni vágyat is könnyen, egyszerűen csillapíthatjuk vele. Az összeállítása kb 10 perc, 20 perc sülés után már kínálható is!

Eritritollal készül, glutén- és lisztmentes.

HOZZÁVALÓK

200 g étcsokoládé (gluténmentes)

125 g eritritol v. 100 gramm nádcukor

4 egész tojás

2 evőkanál darált mandula

60 g vaj

1 csipet só

1 kk őrölt fahéj

1 vaníliarúd kikapargatott belseje (elhagyható!)

 

ELKÉSZÍTÉS

 

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses). Válasszuk szét a tojások fehérjéjét a sárgájától.  A tojások sárgáit keverjük ki az eritritollal (elektromos habverővel jó pár percig keverjük!). Vízfürdő felett vagy mikróban olvasszuk meg a csokoládét, majd mikor már langyosra hűlt keverjük hozzá a vajat. Keverjük bele a darált mandulával és a fűszerekkel együtt a sárga masszához.

A fehérjéket egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, majd óvatosan forgassuk össze a sárga masszával.

Öntsük egy 24 cm átmérőjű kerek szilikonformába, és előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre (tűpróba).

Nyírfaporcukorral és kezeletlen héjú narancsreszelékkel meghintve tálaljuk!

 

 

Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám!
 
 
 
 
 
Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »