Ez a könnyű, tavaszias, nagyon csokoládés sütemény remek desszertje lehet egy jóidős pikniknek, de a hirtelen ránktörő édesség utáni vágyat is könnyen, egyszerűen csillapíthatjuk vele. Az összeállítása kb 10 perc, 20 perc sülés után már kínálható is!
Eritritollal készül, glutén- és lisztmentes.
HOZZÁVALÓK
200 g étcsokoládé (gluténmentes)
125 g eritritol v. 100 gramm nádcukor
4 egész tojás
2 evőkanál darált mandula
60 g vaj
1 csipet só
1 kk őrölt fahéj
1 vaníliarúd kikapargatott belseje (elhagyható!)
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses). Válasszuk szét a tojások fehérjéjét a sárgájától. A tojások sárgáit keverjük ki az eritritollal (elektromos habverővel jó pár percig keverjük!). Vízfürdő felett vagy mikróban olvasszuk meg a csokoládét, majd mikor már langyosra hűlt keverjük hozzá a vajat. Keverjük bele a darált mandulával és a fűszerekkel együtt a sárga masszához.
A fehérjéket egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, majd óvatosan forgassuk össze a sárga masszával.
Öntsük egy 24 cm átmérőjű kerek szilikonformába, és előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre (tűpróba).
Nyírfaporcukorral és kezeletlen héjú narancsreszelékkel meghintve tálaljuk!