Chez Sandra

Lisztmentes csokoládétorta fél óra alatt (eritritollal készül, glutén-, lisztmentes)

Ez a könnyű, tavaszias, nagyon csokoládés sütemény remek desszertje lehet egy jóidős pikniknek, de a hirtelen ránktörő édesség utáni vágyat is könnyen, egyszerűen csillapíthatjuk vele. Az összeállítása kb 10 perc, 20 perc sülés után már kínálható is!

Eritritollal készül, glutén- és lisztmentes.

csokitorta_allo

HOZZÁVALÓK

200 g étcsokoládé (gluténmentes)
125 g eritritol v. 100 gramm nádcukor
4 egész tojás
2 evőkanál darált mandula
60 g vaj
1 csipet só
1 kk őrölt fahéj
1 vaníliarúd kikapargatott belseje (elhagyható!)

 

ELKÉSZÍTÉS

 

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses). Válasszuk szét a tojások fehérjéjét a sárgájától.  A tojások sárgáit keverjük ki az eritritollal (elektromos habverővel jó pár percig keverjük!). Vízfürdő felett vagy mikróban olvasszuk meg a csokoládét, majd mikor már langyosra hűlt keverjük hozzá a vajat. Keverjük bele a darált mandulával és a fűszerekkel együtt a sárga masszához.

A fehérjéket egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, majd óvatosan forgassuk össze a sárga masszával.

Öntsük egy 24 cm átmérőjű kerek szilikonformába, és előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre (tűpróba).

Nyírfaporcukorral és kezeletlen héjú narancsreszelékkel meghintve tálaljuk!

csokitorta_fekvo

 

 

 
 
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!