Chez Sandra

Kávés kocka (GLUTÉNMENTES)

Igazi vasárnapi ebéd utánra való sütemény a kávé szerelmeseinek. Az külön jó benne, hogy előző nap elkészíthető (sőt el is kell, hogy rendesen megdermedjen és összeálljon!) másnap pedig csak felkockázzuk és már kínálható is!

Nyírfacukorral készül, a gluténmentes diétákban fogyasztható!

allokv

 

HOZZÁVALÓK

Tésztához

230 gramm vaj
60 gramm lenmagliszt
40 gramm amarantliszt
1 kk sütőpor
1/2 kk szódabikarbóna
200 gramm darált mandula
150 gramm nyírfacukor
4 egész tojás
150 gramm sűrű natúr joghurt v. tejföl
2 ek cukrozatlan holland kakaó
12,5 cl presszókávé
1 vaníliarúd
1 kk őrölt fahéj
1/2 kk őrölt szerecsendió
1/2 kk őrölt gyömbér

Tetejére:
1 narancs leve
100 gramm nyírfaporcukor
250 gramm mascarpone
100 ml tejszín
2 cs. Dr Oetker gluténmentes habfixáló  

 

ELKÉSZÍTÉS

 

A sütőt melegítsük elő 160°C-ra.

Egy robotgéppel verjük fel – turbó fokozaton jó pár percig – a tojásokat a nyírfacukor folyamatos hozzáadagolása mellett. Kapargassuk bele a vaníliarúd belsejét, adjuk hozzá a kétféle liszttel elkevert szódabikarbónát és a sütőport. Öntsük hozzá a megolvasztott és kihűtött vajat, és a többi hozzávalót.

Öntsük a masszát egy sütőpapírral kibélelt (35×25 cm-es) tepsibe, és az előmelegített sütőben süssük készre 30 perc alatt.

Hűtsük ki a kész piskótát, ezalatt készítsük el a krémet: Verjük fel a tejszínt habbá habfixálóval, a mascarponéval és a nyírfaporcukorral együtt, majd csurgassuk bele a narancs levét. Kenjük a kihűlt piskótára, és tegyük hűtőbe 3-4 órára.

Felkockázva, holland kakaóporral megszórva kínáljuk!

fekvokv

 

Ha tetszett a poszt, és nem szeretnél lemaradni az újdonságokról sem, Facebookon is ott vagyok, csatlakozz Hozzám! Friss posztokat akkor láthatsz, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fülre kattintasz! 

 
cs_fb

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!