Chez Sandra

Fondant au chocolat (NYÍRFACUKROS, GLUTÉN-, LISZTMENTES)

Ez a gyorsan összeállítható lisztmentes torta a csokoládérajongók kedvence lehet. A gyerekek szerint hívjuk “Gombóc Artúr-tortának”, (igen, most nagy szezonja van Nálunk a Pom Pom Meséknek 😉 ) mert hogy annyira csokoládés, biztos imádná Gombóc Artúr is.
Ha flancos – francia – nevet akarunk neki adni, akkor a “Fondant au chocolat” néven nevezzük! (Mert hogy ez a francia neve). De bárhogy is hívjuk, a lényeg! Egyszerűen, gyorsan – kevesebb mint fél óra alatt – el lehet készíteni, és mire elmosogatjuk azt a pár tálat és eszközt amire szükségünk van az elkészítéséhez már kész is!

Nyírfacukorral készül, a glutén-, lisztmentes diétákban fogyasztható!

FC_ALLO

HOZZÁVALÓK

150 gramm vaj
200 gramm glutén és cukormentes csokoládé
6 egész tojás
80 gramm darált mandula
150 gramm nyírfacukor v. 175 gramm eritritol

holland kakaópor és nyírfaporcukor a szórásához

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 210°C-ra (légkeveréses funkció).
A tojásokat egy tálas mixer legmagasabb fokozatán (ha van rajta turbó fokozat, akkor azon!) a nyírfacukor fokozatos hozzáadagolás mellett verjük fel habbá (kb 3 perc).
A csokoládét olvasszuk fel a vajjal együtt vízfürdő felett, vagy a mikróban. Keverjük hozzá a darált mandulát, majd keverjük össze a tojásos masszával.
Öntsük egy szilikon (vagy egy vajjal kikent és darált mandulával megszórt) 24 cm-es kerek tortaformába, majd az előmelegített sütőben süssük készre kb 15 perc alatt. (Tűpróba!)
Ha kész hagyjuk legalább langyosra hűlni, majd kakaóval és nyírfaporcukorral megszórva kínáljuk.

 

FC_FEKVO

 

 
 
cs_fb

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!