Villámgyors paellat [ejtsd: páéja] is készíthetünk a köretként kimaradt kész, főtt rizsből villámgyorsan, 10 perc alatt. Így a maradékként kimaradt köret új ételként kerülhet ismét asztalra. Nem kell órák hosszat főzőcskézni egy-egy fogás miatt. Ez például tényleg 10 perc alatt készen van, az ízén ez viszont cseppet sem érződik!
Glutén-, tej-, tojás-, húsmentes, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
200 gramm hosszú szemű főtt rizs
200 gramm tenger gyümölcsei (mirelit)
1 kisebb póréhagyma
2 ek olívaolaj
1 nagy marék fagyasztott zöldborsó
2 tk kurkuma
só, őrölt szerecsendió, frissen őrölt tarka bors
2,5 dl víz v. halalaplé
ELKÉSZÍTÉS
Hevítsük fel az olívaolajat egy – mélyebb – serpenyőben, majd pároljuk üvegesre a póréhagymát pár perc alatt. Adjuk hozzá a zöldborsót és a tenger gyümölcseit, öntsük fel kb 2,5 deciliternyi vízzel vagy halalaplével és 5 perc alatt főzzük meg.
Keverjük hozzá a megfőtt rizst, ízesítsük a kurkumával, sóval, frissen őrölt tarka borssal és őrölt szerecsendióval. 1-2 perc alatt főzzük készre, majd citromgerezdekkel díszítve – amelyekkel majd mindenki a sajátját kellőképpen megcitromozhatja – azonnal tálaljuk .
Kommentek